Снимка: БТА
fallback

Космическият кораб "Дракон" на компанията "Спейс Екс" успешно се скачи с Международната космическа станция (МКС), съобщиха световните информационни агенции.

По този начин американската компания се доближи до целта си да изпрати хора в космоса.

Oще по темата

От компанията на предприемача Илон Мъск оповестиха, че това успешно скачване е първото за космически кораб за търговски полети, проектиран за екипаж.

"Дракон" бе изстрелян вчера с ракета "Фалкон" от космическия център "Кенеди" във Флорида. Мисията без екипаж дава възможност на "Спейс Екс" да покаже, че може да построи космически кораб, който да отведе хора в космоса.

Корабът ще остане 5 дни скачен за орбиталната станция, преди да се върне на Земята следващия петък. "Тестовият полет е много важен. Готвим се да изпратим американски астронавти с американски ракети в космоса от американска територия за пръв път, откакто бяха преустановени полетите на совалки през 2011 г.", заяви наскоро директорът на НАСА Джим Брайдънстайн.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

128

До №129

преди 4 години

Но пък спирайки совалките, САЩ икономисаха няколко десетки милиарда, с които размазаха съюзниците на ПросияЯ прочети пак какво си написал! После помисли! И виж какво си искал да кажеш. Напиши нищо смислено. Кого са размазали? Да, икономисаха грешни пари, ама преди това колко похарчиха, за да покажат, че техният мустанг най-силно цвили. Руснаците овреме се усетиха и спряха програмата Буран. А машинката беше по-найс от совалките! Или не?А совалките ги спряха защо? Заради уговорка? Баси тъпнята!

127

Анонимен

преди 5 години

САЩ се возят на руски кораби, защото имат такава уговорка от 20 години. Ако нямаха такава уговорка, нямаше да спират совалките. Но пък спирайки совалките, САЩ икономисаха няколко десетки милиарда, с които размазаха съюзниците на Просия.

126

До тоя под мен

преди 5 години

Пич, ти с кой точно си говориш???Допускам и да си говориш сам. Адресираш си постовете до 21, а той вероятно се е пенсионирал още на страница 4...А доколкото споменаваш поясите... Сигурно ти лично си ги минавал няколко пъти...;)))

fallback