Снимкa: Reuters
fallback

Венецуелският опозиционен лидер Хуан Гуайдо призова за протести в цялата страна утре, които да съвпаднат с планираното му завръщане от чужбина, предаде Асошиейтед прес.

Oще по темата

Гуайдо заяви в Туитър, че венецуелците трябва да следят официалните му изявления и че той ще съобщи подробности за местата, където поддръжниците му да се срещнат. Той призова протестите в цялата страна да започнат в 11 ч. сутринта (15 ч. по Гринуич).

"Всичко върви добре, защото сме заедно. Напред, Венецуела!", добави опозиционният лидер, цитиран от Франс прес.

Преди ден Гуайдо посети Еквадор, като част от обиколката си в Латинска Америка, целяща да засили натиска над венецуелския президент Николас Мадуро, когото опозицията призовава да подаде оставка, припомня АП.

Гуайдо е председател на националния парламент, като се самопровъзгласи за временен президент. Според него Мадуро трябва да подаде оставка, за да може Венецуела да излезе от политическата и хуманитарна криза, в която се намира.

Мадуро твърди, че Гуайдо е част от подкрепян от САЩ заговор за сваляне на правителството.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

Пълни лъжи

преди 5 години

До Анонимен 50И точно защото имат офшорки и не мислят за народа Уго Чавес и Мадуро построиха за хората 2 мрн. и 500 хиляди жилища, в които са настанени 10 млн. венецуелци. Подобни на тези за които всички западняци плащат заробващи 30 годишни ипотеки.Един съвет: не плачи на чужди гробища и не давай наклон на венецуелците.

62

Анонимен

преди 5 години

След като помоли САЩ и ЕС по всякакъв начин да помогнат т.е. военна сила аз не знам кой е го подкрепя. Да желаеш смъртта на народа си, някак патриотично ми звъчи

61

ЛЯВ

преди 5 години

Ама хората не са ли постоянно гладни? Или точно в 11ч ще огладнеят?

fallback