fallback

Общ преглед

С младите таланти, с качеството на работата и с идеите, които генерира, секторът на информационните технологии дава на страната ни конкурентно предимство в региона. Това каза президентът Румен Радев на церемонията по връчване на наградите на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) за 2018 г.

Конкурсът се провежда за осма поредна година, като отличените са личности, компании и институции. Награждаването се състои под патронажа на президента.
 
В приветствието си Румен Радев посочи, че индустрията на информационните технологии е решаваща за развитието на всички останали сектори – от промишленост, селско стопанство, до туризъм и образование. Генерираните в IT-сектора идеи са изключително важни за нашето развитие – без него няма иновации, а те са ней-ефективният стимул за висок и устойчив икономически растеж, особено в наши дни, когато растежът става заложник на демографията, посочи президентът.
 
Румен Радев връчи на основателя на образователната онлайн платформа „Уча.се“ Дарин Маджаров наградата в категорията за специален принос. Президентът посочи, че този проект онагледява всички важни принципи за съвременното образование – достъпност, нагледност, адаптивност, разрастващи се елементи на интерактивност и висока мотивация за учениците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Само питам

преди 5 години

А какво мисли *** Деси?

18

Зозо

преди 5 години

До ХА!Аз познавам програмист, чиито родители са - строителен работник и продавачка в магазин!

17

ПрограмистЪт

преди 5 години

До ХА! 6Не знам кое по-забавно. Глупостта която си написал или че 6 души са я харесали

fallback