Снимка: БТА

Реал Мадрид победи Аякс с 2:1 в първа среща от 1/8-финалите на Шампионска лига, играна на стадион "Йохан Кройф Арена".

Двубоят бе изключително зрелищен и динамичен, в който испанците успяха да се доберат до успеха, благодарение на Карим Бензема (60') и Марко Асенсио (87'). Домакините, които доминираха в голяма част от мача и пропуснаха няколко чисти положения, все пак успяха да разпечатат вратата на Тибо Куртоа, след като Хаким Зиеш (75') се разписа.

Така Реал има добра преднина преди реванша на "Сантиаго Бернабеу", който ще бъде на 5 март от 22:00 часа българско време.

В другия мач от снощи Тотнъм съсипа Борусия Дортмунд с 3:0 в първи осминафинален сблъсък на Шампионската лига, игран на стадион "Уембли".

Двата отбора изиграха равностойно първо полувреме, в което домакините имаха леко преимущество, но като цяло атаките се редуваха и пред двете врати.

Още в началото на втората част Хюн Мин Сон откри резултата срещу един от любимите си противници. Южнокореецът вкара зрелищно от въздуха, като това беше деветото му попадение в 11 мача срещу вестфалци.

В 83-та минута Ян Вертонген се разписа атрактивно от воле, но това не беше всичко. Влезлият като резерва Фернандо Йоренте реализира три минути по-късно и до голяма степен прати своите в следващата фаза. Реваншът е на 5 март на стадион "Сигнал Идуна Парк".

Всички подробности около снощните мачове в Шампионската лига четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase