Майк Помпео. Снимка: архив, БТА
fallback

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео каза, че светът "не може да постигне мир и сигурност в Близкия изток, без да се изправи срещу Иран", предаде Асошиейтед прес.

Помпео направи изявление преди първата сесия на конференцията за сигурността в Близкия изток във Варшава. Застанал до израелския премиер Бенямин Нетаняху, Помпео каза, че "отблъскването" на Иран е водещо за справяне с всички останали проблеми в региона. Държавният секретар направи изявлението си в присъствието на няколко високопоставени лица от арабски държави.

Oще по темата

САЩ и Полша са спонсори на "Министерската среща за насърчаване на бъдещето на мира и сигурността в Близкия изток", която изглежда съсредоточена главно върху изолирането на Иран, отбелязва агенцията, цитирана от БТА.

Техеран осъди форума като американски антиирански "цирк". Русия каза, че няма да участва в конференцията, а върховния представител на ЕС за външната политика и сигурността Федерика Могерини отмени участието си, позовавайки се на проблеми с графика си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

Щерю

преди 5 години

По зли дела еврео-САЩизмът няма равен на световната сцена...

57

Анонимен

преди 5 години

Боже, пази ...Америка! От такива мм...многоумници! Откъде ги намират само! Някога имаха реакционри, но с ум, речовити, говорещи смислено. Пълна деградация!Абе човече, Иран не ти е лесна хапка! Страна с огромен потенциал, природен и човешки! С младо население и 100% грамотност! 22 студента/10000 души (Израел -13/10000!). Високи технологии, правят сериозни ракети, противокорабни, крилати, самолети, бойни дронове и др. Имат много F-14 - най-скоростния американски самолет. Имат боен опит!

56

Гост+

преди 5 години

Трябва да се изправим с "рогата напред". Няма ли кой да им каже, че колкото повече натискат и заплашват съюзници и неутрални, толкова повече държави ще се привързват към Русия и Китай. Това, че направиха съюзници от Русия и Китай с политиката си "на дървене" вече е в миналото.........................Прочети още на: https://dnes.bg/notifikacii/2019/02/14/sasht-nastoiavat-iran-e-nai-goliamata-zaplaha-v-blizkiia-iztok.402113

fallback