Снимкa: Reuters, архив
fallback

Полковникът от венецуелската армия Рубен Алберто Пас Хименес заяви, че признава властта на самопровъзгласилия се временен президент Хуан Гуайдо, признат от около 40 страни, предаде Франс прес.

Във видеозапис, публикуван вчера в социалните мрежи, полковникът на активна служба в сухопътните сили призова да се позволи на хуманитарната помощ да влезе във Венецуела, както поиска Гуайдо. Президентът Николас Мадуро отказва да я допусне в страната, смятайки я за прелюдия към чуждестранна интервенция, която да го лиши от власт.

Oще по темата

Полковник Пас Хименес, облечен в униформа, заяви, че 90 на сто от армията, използвана за да задържа на власт президента Николас Мадуро, е недоволна от политиката му. Той призова министъра на отбраната Владимир Падрино Лопес "да размисли" и подчерта, че "историята ще отсъди".

Преди седмица дивизионният генерал Франсиско Янес от военновъздушните сили също заяви, че вече не признава властта на Мадуро и призна Гуайдо за законен държавен глава. По-късно неговият пример последва пенсиониран генерал от армията.
Върховното командване на въоръжените сили обаче изрази многократно пълна лоялност към Мадуро, припомня АФП.

На 21 януари, два дни преди Гуайдо да се самопровъзгласи за президент, 27 военни от националната гвардия се разбунтуваха и бяха арестувани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Додо

преди 5 години

В момента наблюдаваме поредната операция на Deep State. Васалите в Брюксел свирят по свирката на диригентите във Вашингтон. Свирят и нашите убавци (Захариева е първа приятелка и поддръжник на Гуайдо) за да се харесат на началниците! В същото време жандарите на Макрон пребиват по улиците етническите французи, излезли да протестират срещу Глобализма, като ги представят на света за хулигани, протестиращи срещу цените на бензина! Там нашите убавци подкрепят Макрон, естествено, защото бил демократ!

38

Е. Е.

преди 5 години

Какво извратено болшевишко мислене.Военни, които искат народът да не гладува са предатели.

37

Анонимен

преди 5 години

Агентите на ЦРУ излизат на яве.Сценарият много прилича на чилийски вариант на демократизиране на държавата с тази разлика,че във Венецуела става дума освен за политика и за петрол.САЩ ще се набират с една военна агресия срещу Венецуела.С всяка нова агресия войната се приближава и към тяхна територия.Във Венецуела има джунгла.

fallback