fallback

Общ преглед
Един човек загина днес при рухването на 8-етажен жилищен блок в квартал Картал на азиатския бряг на Истанбул. Блокът се намира на оживен булевард в махалата Джевизли.

Под развалините има затрупани хора, предполага се, че са около 20 души. Спасителните екипи търсят хората като при земетресение, викайки има ли някой там.

Граждани не се допускат, държани са на доста голямо разстояние, за да не се нарушава тишината за спасителите, които търсят хора под развалините. Анадолската агенция предаде, че на медиите е наложена забрана да излъчват новини за инцидента, предава БТА.
Oще по темата


Валията на Истанбул Али Йерликая заяви, че три етажа от блока били незаконно надстроени, което по думите му е причина за рухването на сградата.

Кметът на община Картал Алтънок Йоз обаче заяви, че вероятно експлозия е причинила рухването на сградата.

"Блокът е лицензиран още през 1992 г. Не сме получавали оплаквания във връзка с нередности по строежа, няма решение за събарянето му. Но в съседство има три сгради, за които е решено да бъдат съборени. Според нас рухването е причинено от експлозия. Досега изпод развалините бе изваден един ранен", каза той пред медиите.

По думите му в блока е имало 14 апартамента с 43-ма живущи.

Според кмета на махала Джевизли Зеки Даг, където е рухналата сграда, тя е била обитавана от 30 души.

"Живущи в блока казват, че 15 души са под развалините. В страничното крило на блока има ателие за конфекция. Но в него не е имало хора, когато сградата рухнала", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 5 години

До Строителен инДженерДа, видял съм, и то не една.Става дума за върха на българската инженерна мисъл - панелките.Рухнаха два блока като пясъчни кули в Силистра по време на земетресението. Стотици затрупани.А в Турция редовно ги тресе.Не прави изводи от едно нещастие.

13

Мюмюн

преди 5 години

Оставки кога?Всеки месец има подобна трагедия в Турция!Всеки си строи и не му пука.

12

Строителен инДженер

преди 5 години

Някой да е чул или видял сграда в кеннефистана буллгаристан да се е срутила нявга?!

fallback