Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Всеки ден има поне по една жертва на телефонни измамници в София.

Това означава, че има увеличаваща се тенденция от началото на годината, каза Иво Величков от столичната полиция на брифинг.

Oще по темата
Разследващите обаче трудно стигат до високите нива на тези схеми, предимно са заловени "мулета".

Истинските организатори не са в София, посочи Величков и дори допусна, че обаждания се генерират и от Румъния, предаде БТА.

При последната крупна измама преди дни архитект на над 70 години в София дал над 90 хиляди лева и златни накити. Схемата отново била с обаждане от мним полицай.

Архитектът получил много обаждания - първо на домашния телефон, после на мобилния.

Няколко дни по-късно се усетил, едва след като гледал репортаж по подобна тема. Разказал на полицаите, че оставил парите в градинка до Транспортна болница в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Това трябва да се на

преди 5 години

1. Уеднаквяват законодателството във всички страни за регистраци я на СИМ карти.Една карта,втората се договаря специално ако е нужна ! Специален режим за СИМ карти за безработни .2. Променят законодателството така ,че производителите на телефони ,заедно ГСМ операторите въвеждат повече техника за локация на телефона.

13

VoiceRecording

преди 5 години

Има едно копченце на всички по-нови телефони, използвайте го по предназначение. Сласовото разпознаване е много лесно след това.Инспектор Инч Хай.

12

B

преди 5 години

Бяха ми звъняли преди година ,проверих номера в гугъл и попаднах на форум с тема от преди 3 години в която имаше около 250 коментара оплакващи се от този номер,подадени жалби и тн . Стана ми интересно как от толкова време има оплаквания от точно посочен номер и естествено нищо не е направено.

fallback