Снимка: Pixabay
fallback

Българин, търгувал с биткойни, ще бъде екстрадиран в Съединените щати. Решението е на Софийския апелативен съд, предаде bTV.

Става въпрос за 51-годишния Росен Йосифов, който от 2015 г. управлява у нас фирма за търговия с виртуални валути. Той е задържан в дома си миналия декември.

По искане на САЩ – да бъде екстрадиран и след това съден за "конспирация за извършване на рекетиращо престъпление" и "пране на пари".

"Това, което ние прочетохме по документите, изпратени от САЩ, е, че един от неговите клиенти наистина е участвал в някаква група, занимавала се с измами на територията на САЩ. Баща ми никога не е бил в САЩ, никога не е бил в Румъния.  Когато тези сделки се случват в България, е пълен абсурд някой в Щатите да иска да те съди по тяхното законодателство", посочи дъщерята на Росен -  Виктория Йосифова.

Пред близките си Йосифов разказал, че не помни румънския клиент, разследван от американските служби. "Фирмата на баща ми има над 1000 клиенти през последните 4 години и половина. Тя е легална фирма, регистрирана в Търговския регистър", допълни Виктория. По думите й, решението на съда оставя семейството им не само без бизнес, но и без бъдеще.

Софийският апелативен съд е одобрил окончателно екстрадирането на Йосифов. Кога точно ще се случи – засега не е ясно. По всяко от обвиненията българинът е заплашен от 20 години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

Анонимен

преди 5 години

Продължавайте да си мислите че като сте в България може да правите магарии по интернета и ще ви се размине. Постарайте се да го направите така, че парите с които оперирате да идват или да отиват в САЩ. И после се чудете защо искат да ви съдят там. И след това се оплаквайте колкото искате.

63

а

преди 5 години

този може и да е най-големия *** в бг, но тук имаме по-малко права от животните и е много по-вероятно нашата смешна продажна бананова република да екстадира някой роб отколкото us да се съобрази с някоя смешна спогодба и да прати някой свой гражданин на затворнически туризъм:)))

62

До SHEFA от ?

преди 5 години

Търгуването не е проблем. Не си разбрал за какво става дума. Това са виртуални пари с които можеш да пазаруваш по разни сайтове неща като самолетни билети, да плащаш за услуг на други хора които имат "портфейл"... Това ги е направило идеално средство за разплащане в тъмния свят! Е, за това става дума - с какви клиенти им работи фирмата, а не че търгуват.

fallback