Снимка: Reuters, архив
fallback

Милиардерът филантроп Джордж Сорос заяви, че усилията на Китай да контролира обществото чрез цифрови технологии са "смъртна опасност" за свободата по света, а китайският президент Си Цзинпин е "най-опасният противник на отворените общества", предадоха ДПА и Асошиейтед прес.

В реч в кулоарите на Световния икономически форум в Давос Сорос заяви, че вместо да "водят търговска война практически с целия свят, САЩ би трябвало да се съсредоточат върху Китай".

Американско-унгарският финансист каза, че е необходимо САЩ да предприемат твърди мерки срещу технологични компании като Зет Ти И и "Хуавей".

Според него, ако "тези компании започнат да доминират на 5G-пазара, те ще представляват неприемлив риск за сигурността на останалия свят".

"Китай не е единственият авторитарен режим в света, но несъмнено е най-богатият, най-силният и най-развитият в машинното обучение и изкуствения интелект", каза Сорос, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

Анонимен

преди 5 години

Китай има 5000 г. имперска история, а не като краварската 100г., само за справка.

62

Анонимен

преди 5 години

В источна Азия на китайците им казмат "азиатските евреи". И те мнооого обичат парите и са много на брой. Оставим ли ги да се развихрят по света ще опапкат всичко а от Гньо няма да остане нищо.

61

Анонимен

преди 5 години

"Си Цзинпин е най-опасният противник на отворените общества"само така хазарите с фед и банките...........в Китай нямат почва там няма хазари като уса ,Русия ,укрaйна, европа БЛАГОДАРЯ НА БОГ ЧЕ Е ДОПУСНАЛ ДА ИМА ПРОТИВООТРОВА КИТАЙ СРЕЩУ ОТРОВНИТЕ 666 хазари банкери и куриера им демона сорос

fallback