fallback

Общ преглед

Петима души от сектор "Икономическа полиция" в 4-то РУ са задържани за организирана престъпна група. Сред арестуваните има и един служител на ръководна позиция, съобщи главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Oще по темата

Той уточни, че от доста време се работи по този случай и служителите са били задържани по време на работа.

Зам.-главният прокурор Иван Гешев добави, че задържаните са изнудвали собственици на заведения и са им искали подкупи.

"Става дума за група от "Икономическа полиция", която се е занимавала с подкупи. Дейността се е изразявала в осигуряване на такса "Спокойствие" – изнудване на дребни собственици на различни заведения в района на 4 РУ за плащане на месечна такса. И в резултат на това, че тези такси явно са непосилни за някои от тях, се случи това", обясни Гешев.

Главният секретар допълни, че исканите суми са били различни, като са водени преговори за уточняването им. Търговците, които са били рекетирани, също са се занимавали с различни дейности, уточни Иванов.

В същото време на столичния булевард "Васил Левски" има задържани други трима души, двама от които криминално проявени. Акцията срещу тях била след сигнал за кражби от коли. За да ги задържат обаче, полицаите се наложило да ползват стоп-патрони, уточни Иванов и посочи, че дори имало преследване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Мухахахахахахахахаха

преди 5 години

Боко Харам ....мачкаааа !!! Ще ги преместят на други постове....

25

Анонимен

преди 5 години

И пак няма да са в ареста, там е само Иванчева 8 месеца нали? Това на практика са всичките каубои и началника им...мярка подписка ли ще имат... за разлика от нея, тук се говори за множество подкупи...

24

Анонимен

преди 5 години

"Само за 4РУ ли става дума""Естествено", "Точно така", колко уплашено и напрегнато го каза направи ;д човек почти им повярва ;д

fallback