Снимка: архив, Reuters
fallback

Въпреки критиките на САЩ Иран е извършил изстрелване на спътник, който обаче не е успял да достигне орбита, предаде Асошиейтед прес.

Иранската държавна телевизия цитира министъра на телекомуникациите, който съобщи за неуспешно извеждане в орбита на спътника "Паям". Мохамад Джавад Азари Джахруми каза, че ракетата носител не е успяла да набере "необходимата скорост" в третата фаза от полета, въпреки че успешно е преминала първите две.

По-рано този месец американският държавен секретар Майк Помпейо заяви, че плановете на Иран за изстрелване на спътници са незачитане на резолюцията на Съвета за сигурност на ООН, която призовава страната да не извършва дейности, свързани с балистични ракети, способни да носят ядрено оръжие, припомня БТА. САЩ смятат, че в космическата си програма Техеран използва военна технология.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 5 години

Сега не са успели, утре ще успеят! Иран е мощна страна, наследница на велика цивилизация. Нивото на образованието там е изумяващо високо. По брой на студенти на 10000 души двукратно превъзхожда Израел. За тъмните балкански субекти не говоря. Страна, в която за висше образование се считат разни PR, европеология, а "социален антрополог" всекидневно плянка глупости по телевизията, уж математик-вероятностник се бърка в политиката, да не говорим за съвсем прости хорица, съвсем няма бъдеще!

9

Анонимен

преди 5 години

Те не си признават, ама истината е, че Алаха и порока му Мехмед са свалили ракетката, че не била спомената в Корана.

8

ай сиктир

преди 5 години

Немам нерви егати аргумента видите ли била използвана военна технология, щото другите не използват същите военни технологии за техните ракети .

fallback