От кадри се нуждае най-вече туризмът. Снимка: архив, БулФото
fallback

До 15 дни ще се взема решение за издаване на виза за сезонни работници от трети страни, реши правителството днес.

Oще по темата

Така максималният срок по подадено заявление за дългосрочно пребиваване на желаещите да работят у нас сезонно се съкращава от 35 работни дни на 15 календарни дни.

Промяната ще създаде условия за по-бързо обработване на заявленията и по-ефективното задоволяване на потребностите на българските работодатели от работна сила за сезонна заетост.

Наскоро стана ясно, че над 90% от сезонните работници от трети страни идват от Украйна и Молдова, а подадените заявления бяха близо 8 000. Основният сектор, който се нуждае от такива кадри, е туризмът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Фен

преди 5 години

Това се нарича подбиване на пазара на работна ръка от самото правителство. Не го разбирам. Как сам набутваш народа си. Как да има добри доходи като ще могат да идват всякакви да работят в БГ.

13

пак

преди 5 години

Имаме около 1 милион хора от етноса, които могат да вършат същата работа. Социалната политика куца. Във Варна българска реч не се чува- руснаци и само руснаци. Айде стига. ПО курортите май се намират само пубери и руско говорящи. Камчия си е направо руска губерня. И училище си имат. тия хора получават по-ниска заплата и така българите никога няма да се навият да работят за тия пари. И става както е в Англия- има работа няма кой да работи. Китайците дето ще ни строят магистралите и жп то?

12

Анонимен

преди 5 години

Много българи се ,, завърнаха ,, , а хора няма ! Ха - ХА - ХА !!!!

fallback