Снимка: БТА
fallback

В резултат на обилния снеговалеж и понижените температури през цялата нощ, на 05.01.2019 г. в Северна Гърция е налице усложнена пътна обстановка. Гръцките власти са въвели ограничение за пропускане на товарни автомобили и автобуси на ГКПП "Кулата- Промахон" и на ГКПП "Илинден". Леки автомобили се пропускат само с вериги, съобщиха от Външно министерство.

По регионалните и второстепенни пътища на територията на област Централна Македония движението може да се извършва само с вериги, информират от МВнР.

Ако изпаднат в беда заради лошото време, българските граждани могат да се свържат с посолството на Република България в Атина на следния мобилен телефон за спешни случаи: +30 693 70 96 220 или с генералното консулство в Солун: +30 2310 829 210; +30 2310 869 510 или дежурен телефон в извънработно време: +30 2310 869 520, информират от МВнР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Нищо ново

преди 5 години

То в Гърция положението си е сложно от 2009 година.

5

Анонимен

преди 5 години

"Външно предупреждава: Усложнена е обстановката в Гърция"---Крещяща неграмотност, зле прикриваща се с оригиналничене (не само в този случай) и употреба на жаргон; "Външно" какво? Има много външни неща;"Усложнена е обстановката" коя обстановка? политическа, икономическа? ...Не е достатъчно само да се уредиш на работа като журналист. Трябва и българският език да не ти пречи.

4

Коста

преди 5 години

Такъв сняг вали в Гърция веднъж на 15 години. Нормално е да се плашат от зимните условия и леда, които не са типични дори за северна Гърция. А летните гуми при минус 5 градуса стават като пластмаса.

fallback