Снимка: Pixabay

“Ще надминем дори "Панамските досиета“! По този начин група хакери се заканват да покажат на бял свят купища документи свързани с атентата от 11 септември. Но преди това... искат откуп.

Какво има в откраднатите файлове, организацията Dark Overlord така и не казва, но твърди, че в тях ще се намери "истината за случилото се“.  А кой би знаел повече за това от застрахователните компании?

Близо 18 хил. документи са притежание на групата. В тях се споменават имената на Hiscox Syndicates, Lloyds of London и Silverstein Properties, всички до една – застрахователни компании. А една част от тях се оказват и информация на ФБР, ЦРУ и Департаментът на отбраната на САЩ.

От застрахователните компании, хакерите искат подкуп, за да не издадат тайните им. А ако не го получат, до края на деня се очаква да публикуват първия ключ с който всеки да може да отвори определен пакет от информация. За да докажат, че са автентични, хакерите публикуват малка част от тях в дарк уеб форума KickAss.

Освен заплаха към компаниите, хакерите отправят такава и към всеки, чието име присъства в тези 18 хил. файла.

Останалите документи, откраднати от компютрите на ЦРУ и ФБР, от Dark Overlord са склонни да продадат.

За крупна сума пари, изпратена в биткойни, хакерите подканват терористични организации, Китай и Русия да наддават за ценните данни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase