Мелба, торта "Гараш" или дори "Путин с телешко" - вече в цял свят различни рецепти носят имена на известни личности.
Това според кулинаря Ути Бъчваров вече стана много популярно и привлича много внимание. Той обясни, че много имена, които сега са популярни са част от наследството, фамилии и много места.
"Мелба е една известна австралийска певица, която е била много придирчива и това е нейният любим микс от сладолед и топинг", обясни Бъчваров пред Bulgaria ON AIR.
Той разказа още, че руската салата е известна с това име само у нас. Иначе се казва "Оливие" и е кръстена на известен готвач.
"Имената на големите личности често се свързват. В Африка в момента подобно нещо е Хемингуей. Във всеки един хотел, дали се е появявал или не, няма значение, пише: Това е столът на Хемингуей, това е питието на Хемингуей. Така че всеки се опитва да грабне нещо от известните личности", коментира още Бъчваров.
Той разказа и за своето пътешествие в Европа и каза, че кулинарията на континента също се променя.
"Глобализмът обезличава националните кухни. Те биват забравени, в някои случаи биват пренебрегвани", посочи Бъчваров.
По думите му българската кухня трябва да се ориентира към родните продукти, но няма нищо лошо да се ползват чуждестранни техники на готвене и подправки.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
Коментари Напиши коментар
18
Анонимен
преди 5 годиниПознавам мъже на възраст 55 г и дори на 62 години, които изглеждат много по-добре от този на видеото.
17
КраварятОтФашингтонъ
преди 5 годиниНа снимката виждам охранен *** излъчващ животинска ситост и себедостатъчност.
16
Бонобо
преди 5 годиниДо Сельодка под шубойДа-арагой! Прочетох оригиналната рецепта на "Салат Оливье". Няма абсолютно нищо общо с това, което ние наричаме "Руска салата", а самите руснаци - "Оливье". В нея, освен другите съставки има и две лещарки, птица, която 99.9% от българите не знаят.Рядка и много трудна за отстрелване птица от семейството на глухарите. Майонеза от зехтин и пъдпъдъчи яйца и т.н. Это было давно!