Снимка: архив, БулФото
fallback

От Българската петролна и газова асоциация (БПГА) са съгласни с идеята на касовите бележки от бензиностанциите да пише как се формира цената на горивата и какъв е маржът на печалба.

Oще по темата
Цените обаче трябва тепърва да се повишават, заяви по bTV Живодар Терзиев, член на Управителния съвет на БПГА.

Той коментира, че 7-8 пъти са се понижили цените на горивата през последния месец, но посочи, че това не е заради протестите, а заради тренда на петрола.

По думите му темата за цените е доста притеснителна, когато се коментира в публичното пространство. През последната една година при условно бавно покачване на цените, но устойчиво, за периода април-октомври цените в България изоставаха значително, отбеляза Терзиев.

Държавата е партньор в търговия на горива на 50%, в някои случаи на 55%. Предвид, че тя прибира половината от крайната цена за потребителя под формата на акциз и ДДС, напълно нормално е да участва в този процес, смята още Терзиев.

По думите му за картел на пазара на горива не може да се говори, защото държавата има участие от 50% в "Лукойл".

"Това е несериозно. Акцизът е най-нисък у нас и това никой не го отрича. Ако той се повиши, и цените ще скочат", каза Терзиев.

Продължението четете на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Anonimen

преди 5 години

Като гледам май тоя парламент трябва да си ходи вече срам нямат всичко вдигат цените същите докога ще продължава ващата наглост

32

ПроСоТо

преди 5 години

До До ПроСоТоотдависвет..или "с други думи"...."усмихнато личице"...демек,"емотикон",който ни не дават..

31

До ПроСоТоотдависвет

преди 5 години

Интересният момент обаче е, че "нарочената черна овца" много добре и ТОЧНО навреме си играе ролята по сценария! Чак подозрително... това ако следиш взаимовръзката между екшъна на пазарите и цирка на политическата сцена. Май съвсем доброволно са си взели ролите тези "черни овце" щом толкова добре ги играят в услуга на големите играчи! Не че няма никакви материални сблъцъци между актьорите, но истинските овце са тези дето се връзват на театрото. Който разбира разбира.

fallback