Снимка: Reuters, архив
fallback

Разкриването на една хакерска атака може да отнеме най-малко до 200 дни, а в някой случаи може никога да не бъде разкрита.

През тази година кибератаките са се увеличили с 300 процента повече от предходните години.

Над 4 хиляди атаки дневно се осъществяват във виртуалните мрежи, това сочи статистика на европарламента.

Оказва се, че честата употреба на една и съща парола в интернет пространството може да нанесе сериозни проблеми върху личните ни данни.

Най-уязвими ставаме, когато публикуваме информация за себе си в социалните мрежи, сайтове за пазаруване и при използването на незащитени устройства, съобщи Bulgaria ON AIR.

Вече и у нас се предлага т. нар. застраховка срещу кражба на самоличност и клевета в социалните мрежи. Потребителят е нужно да предостави на дружеството интернет адрес и в рамките на деня уронващата информация би трябвало бъде премахната от онлайн пространството.

Застраховката не важи в приложения, в които има личностна комуникация, а само когато информацията е публично достъпна и цели да урони нечий авторитет.

Ако станете жертва на киберпрестъпление, е нужно да уведомите охранителните органи или застрахователното дружество.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Аз

преди 5 години

Сега ще ви разкрия истината хакерите са навсякаде има ги в храната която ядем в пиенето в алкохола във сополите на дръжката на вратата след като излезнете от вас. Абе сложнотия номера е че като седнете на така наречено компютър, и ако имате много от тези елеметни от които изброих до сега и почнете да работите нещо като писане на статий или програмиране е тогава става мазало. Представете си все едно да си изцапаш клавиатурата с кафе ама вие сте го направили в глобалната мрежа само дето не смарди.

12

Ужааааас

преди 5 години

Егати хакерите хакерите абе вие за какво са ви плащали да учите един хакер не може да хванете специалисти за милиони.

11

Анонимен

преди 5 години

бе то Русия, никога за нищо не е виновна

fallback