Снимка: Reuters
fallback

Германският канцлер Ангела Меркел ще пропусне първия ден от срещата на върха на Г20, предаде Die Welt.

Причината за отсъствието на Меркел е техническа неизправност за самолета й, съобщи прессекретарят на канцлера Щеффен Цайтберт.

Reuters съобщи, че Меркел едва ли ще успее да пристигне в Буенос Айрес за срещата на върха. Това ще се отрази на графика на нейните срещи, който ще бъде преразгледан.

Германският канцлер има предварително планирани срещи с лидерите на САЩ, Китай, Русия и Индия.

По-рано стана ясно, че правителственият Airbus A340 Konrad Adenauer е извършил принудително кацане в Кьолн заради "неизправност в няколко елекртонни системи". Изникнали проблеми и в резервния самолет, който може да бъде предоставен на канцлера.

Правителствената делегация е пренощувала в Бон.

Резервният правителствен самолет пък оставил Ангела Меркел в Мадрид, откъдето тя ще стигне до Аржентина с редовен полет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 16Този месец не бях чел по-голяма тъъъпня от твоето изделие. И за това ще ти дадат хонорарче? Меркелица да помоли Путин да я уреди с един Ил, за да е по-сигурна, като лети. Защото с нея вече се случва за трети път с този калпав самолет.Връхна твоя хумор бе за аржентинското брашно. Не си чувал, че Русия е най-големият износител на жито в света...

21

Анонимен

преди 5 години

Абе, то на Боко Банкянския "Фалкон"-ът на два-три пъти аварира, та на Меркел самолета ли няма да се счупи? Само не знам носила ли си е Танте Ангела резервни папмперси?Щото Боко май си ги беше забравил. :)

20

Анонимен

преди 5 години

До Гледна точка"Няма да казвам, каква е тя за Баце - повече от сестра!"---Абе, каква сестра! Направо си му е кака!

fallback