fallback

Черният петък наближава, а потребители и търговци вече са се подготвили - едните да купуват изгодно, другите да продават колкото се може повече. Но за жалост не всички търговци са добронамерени към своите клиенти.

Покрай големите намаления винаги има някой, който е недобросъвестен.

Как обаче може да се предпазим да не бъдем измамени, докато сме на пазар?

Oще по темата


Игнат Арсенов от Европейския потребителски център съветва потребителите на подобни дни с големи намаления да са особено бдителни какво купуват и какъв е търговецът.

"Нормално е, когато транзакциите се увеличават, да се увеличат проблемите и измамите с тях. Потребителите трябва да са внимателни, да са сигурни, че всичко е нормално. Ако имат и най-малко съмнение, трябва да се подсигурят по някакъв начин", обясни Арсенов пред Bulgaria ON AIR.

Според него българинът все повече започва да използва карта за своите плащания, но това не винаги гарантира безопасност за парите ни.

По думите на собственика на агенция за социален маркетинг Юлиан Ненчев търговците постоянно търсят малки вратички, през които да могат законно да излъжат потребителите.

"Особено опасна е онлайн търговията. Трябва да се подбира и начинът за плащане. Ако плащате с карта, внимавайте къде въвеждате данните си. Има доста огледални сайтове - влизаш в един сайт, а всъщност се отваря друг - огледален и фалшив", коментира Ненчев.

Все пак той смята, че винаги един потребител може да разпознае некоректния търговец по един или друг начин - неподдържан сайт, липса на контакти и други.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Аха

преди 5 години

Най-много внимавайте на паркинга на МОЛеца, че много недъгави шАфИори сноват напреко.

18

Запознат

преди 5 години

Гледам тв,слушам радио в колата.Навсякъде реклами ли реклами за черния петък. Как така търговците плащат милиони за реклами ,след като ще продават залежала стока на едрова цена или с много малка надценка?От къде ще си избият парите за тези скъпи рекламни кампании?Ясно ,че всичко е спекулация.Утре е деня в който ще реализират най-големи печалби ,благодарение на измамни намаления и некоректни търговки практики!!!

17

А,де

преди 5 години

Схемата е следната:Днес продавам чифт *** за 10 лв ,а утре ще сложа цена 15 лв ,която естествено ще бъде зачертана на 11 лв и ето ви го черния петко!И простия *** купува ли,купува ***!

fallback