Снимки: Reuters
fallback

Ким Чен Ян е новият президент на "Интерпол", побеждавайки в надпреварата фаворитът Александър Прокопчук. Кореецът отвя руснака с 194 гласа на годишния конгрес в Дубай.

Макар всички да мислеха, че Прокопчук ще заеме поста, в последните дни преди вота САЩ се обяви твърдо против генералът да застане начело на полицейската организация.

Според тях руснакът щял да превърне "Интерпол" в инструмент на президента Владимир Путин, а кандидатурата му била "недопустимо политизиране".

От друга страна, Ким Чен Ян, който временно изпълняваше длъжността след изненадващата "оставка" на китаеца Мън Хунвей е перфектния избор за Америка.

"Интерпол" трябваше да избира нов президент след като съпругата на Хунвей алармира, че мъжът й е изчезнал. Той последно е забелязан на летището в Стотхолм където се качил на самолет към родината си.

По-късно Китай обяви, че разследва Мън Хунвей за взимане на подкупи. Мистериозно, изчезналият мъж все пак успя да подаде оставка като глава на "Интерпол", но така и не се появи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Анонимен

преди 5 години

Като чуят само-Русия, мелезите оттатък океана и в окрайна да се наси.рат,това мисля е достатъчно.Българин с мозък в главата никой не може да го настрои срещу Русия ,пък каквото искат да пишат и говорят.

38

Анонимен

преди 5 години

Защо криете *** от Банкя ?

37

Анонимен

преди 5 години

Статията само потвърждаваче сащ трябва да бъдат унищожени дори и с ядрени удариако се наложи .

fallback