Георги Петков. Снимка: Reuters
fallback

Стражът Георги Петков започна като титуляр за България в мача от турнира Лига на нациите срещу Кипър в Никозия и влезе в историята на европейския футбол.

Oще по темата

На 42 години, 8 месеца и 2 дни той стана най-възрастният футболист, играл за "трикольорите", както и най-възрастният вратар от Стария континент с официален мач за националния отбор на своята страна, като изпревари легендарния страж на Ливърпул Илайша Скот, който изиграва последната си среща за Ирландия на 42 години, 6 месеца и 15 дни.

Петков дебютира за България на 24 декември 1998 година в контрола срещу Мароко (1:4) в Агадир, когато влиза като резерва на мястото на Димитър Иванков в 62-ата минута, а днес записва 17-о участие с националната фланелка.

Спортни новини четете на Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Фенъ

преди 5 години

Ами да извикат и Камъта и да чупим рекорди :))))))))))))))))))))))))

31

Анонимен

преди 5 години

Пената като е казал "Жоро Вратарчето" не е вложил това, което сега влагат някои - не го е казал подигравателно. Жоро тогава направи голям мач с Грузия ли беше, с Армения ли. Спаси равния май или какво беше, но направи много силен мач. Беше в суперформа и щом е започнал титуляр, то е нямало по-добър от него. Пената не го е казал подигравателно. После и интервюта е имало и той сам така си каза... Езикът му е такъв. А за Жоро - честито постижение, да е жив и здрав и да дава пример на младите.

30

Анонимен

преди 5 години

Едва ли му е мечтата на живота да играе на 42 години в националния, но като го викат да помага, щото няма кой по-добър от него да е резерва на Пламен Илиев и човекът не може да откаже. И мен да ме викнат, и на 100 години да съм, като са преценили, че съм по-добър от другите и аз няма да мога да откажа. България си е България. А и Жоро е старото поколение. За тях България, нац.фланелка, чест, гордост не бяха чужди думи и така трябва да е. Щом го викат, ще идва, щом го пускат,ще играе колкото може

fallback