Снимка: архив, БулФото
fallback

За спешна среща с премиера Бойко Борисов настоява БСК от името на 28 браншови организации. Причината са промените в наредбата за касовите апарати.

В писмото до премиера организациите подчертават, че подкрепят усилията на кабинета за повишаване на фискалната дисциплина, ограничаване на нелоялните търговски практики и намаляване дела на "сивата" икономика, но са притеснени заради заложените кратки срокове пред бизнеса.

Имало и непрецизно формулираните текстове, които създават "неяснота, правна несигурност и икономическа непредвидимост".

Oще по темата

В писмото се изтъква, че промените в Наредбата засягат практически всички стопански субекти, от всички сектори на икономиката. Това означава, че сме изправени пред потенциална опасност в началото на следващата година да се стигне до сериозно социално напрежение, което бихме искали да предотвратим, отбелязват организациите.

Депутатите решиха да се въведат изисквания към софтуера за управление на продажбите в търговските обекти и на електронните магазини.

Така на практика ще трябва да бъдат подменени по-старите касови апарати, а на по-модерните устройства да им бъде обновен само софтуерът.
 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

ХОРА - НЕ РАЗБИРАТЕ

преди 5 години

Проблема е не в тъпите касови апарати, а в СОФТУЕРА !! И в написаните глупави изискавания към него!!!!! Като за квартална бакалия !! Тези от НАП никога не са виждали ERP от среден или висок клас. И нямат представа как това Не се вързва с тъпите им изисквания писани с помощта на български фирмички за счетоводни програмчета!!

15

А

преди 5 години

"Бизнеса" все подскача като ухапан като трябва да плаща, а когато "бизнеса" си купува автомобили от по над 90 000 ? да се вози и пак с нетърпение следващия модел догодина няма проблеми нали ? Ех този ощипан бизнес бе ц ц ц ц, брей как нямал пари ...

14

Анонимен

преди 5 години

Аууууу! Горкия бизнес!

fallback