Снимка: pixabay

Чувствате се депресирани, често забравяте и още по-често изпитвате глад? Тези състояния могат да се дължат на редица проблеми, като единият от тях е нездравословното хранене. Ежедневното ни меню може да повлияе на цялостното ни здраве. Под нездравословно хранене се има предвид не само консумацията на нездравословни храни, но и гладуването, изключването на определени групи храни.

Дали вие имате нужда от промяна в начина си на хранене, вижте в следващите редове.

Имате газове

Честото подуване на корема и газовете са едни от водещите показатели, че е време за промяна в начина на хранене.

Обърнете внимание на това, кога тези неразположения се активират. Ако се случва след консумация на млечни продукти, много е възможно да имате лактозна непоносимост. Консумацията на ядки, тестени изделия и сладкиши също може да предизвика нежелани газове.

Често се разболявате

Храната, която консумираме се отразява на състоянието на имунната ни система. Ако менюто ви е бедно на протеини, това може да влоши общото ви състояние. Дефицитът на основни хранителни вещества, прави по-слаба имунната ви система, което ви прави по-податливи на болести.

За да поддържате добро здраве, добавете към менюто си здравословни източници на протеини като месо, боб и тъмни листни зеленчуци.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase