Снимкa: Reuters, архив
fallback

Повечето кандидати за убежище продължават да пристигат в Германия без документи за самоличност, пише днес в. "Велт ам зонтаг", като цитира данни, предоставени от германското външно министерство в отговор на запитване от партия "Левите", предаде ТАСС.

Oще по темата

През първото полугодие на тази година 58 на сто от пълнолетните бежанци са влезли на германска територия без документи. Според федералната служба по миграцията и бежанците известна част от тях умишлено изхвърлят документите си за самоличност, "вероятно, за да увеличат шансовете си при разглеждане на молбите за убежище", предаде БТА.

Според статистиката на германското вътрешно министерство 88 на сто от афганистанските кандидати за убежище, 89 на сто от еритрейците и 95 процента от алжирците влизат в страната без документи.

Още по-голям дял са бежанците без лични карти и паспорти от Нигерия, Сомалия и Гамбия - 97 до 99 на сто. За отбелязване е, че тази година без документи са само 21 процента от сирийците и турците, подали молба за убежище в Германия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

ГЛОБАЛЕН ПАКТ

преди 5 години

Защо България желае да подпише на 11.12. т.н. Глобален Пакт за Миграция, който ще отвари вратата на Европа за милиони мигранти от Африка и Близкия Изток ? Този пакт обрича на бавна смърт Европа. ЗАЩО НЕ СЕ ВОДЯТ ДИСКУСИИ ЗА ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТПАКТА ? ООН не е демократично избрана институция и не може да упражнява ДИКТАТ върху СУВЕРЕННИ ДЪРЖАВИ. САЩ, АВСТРАЛИЯ, УНГАРИЯ, ПОЛША, ЧЕХИЯ, АВСТРИЯ И ДАНИЯ няма да подпишат Глобалния Пакт за Миграция, те да не са по-глупави от нас.

58

АзГ

преди 5 години

Абе, забравете социализъм, капитализъм, социална пазарна икономика - всичко ще остане в ИСТОРИЯТА след подписването на ЧУДОВИЩНИЯ Глобален Пакт за Миграция. Всички социални системи, дори и на Германия ще бъдат съсипани, европейската култура и идентичност ще бъдат унищожени, европейците ще се превърнат до 20-30 години в малцинства в собствените си страни. Както виждам, в България не се дискутира за Пакта и Б.Б. ще го подпише като васалничи на Меркел и Юнкер. Жалко !

57

Анонимен

преди 5 години

Леле ужас, не трябва тия да са в европа!

fallback