Снимка: БТА
fallback

Президентът на Русия Владимир Путин се надява деловите връзки между Русия и Германия да се развиват в бъдеще въпреки сложната ситуация в световната политика и икономика. Путин направи това изявление на среща в Кремъл с представите на германските делови среди, предаде ТАСС.

Руският лидер отбеляза, че стокообменът между двете страни е нараснал през 2017 година с 23 на сто до 50 милиарда долара, а през периода януари-август тази година този показател се е повишил с с още 24 процента.

"Ние високо ценим готовността на германския бизнес за съвместна работа, вашия прагматизъм и конструктивен подход и се надяваме, че деловите връзки между нашите страни ще продължат и по-нататък да се развиват дори в условията на сегашната трудна конюнктура в световната политика и в световната икономика", каза Путин.

Германският бизнес очаква, че изграждането на "Северен поток-2" ще приключи в срок, защото този проект има изключително важно значение за Германия. Това каза председателят на Източния комитет на германската икономика Волфганг Бюхеле, цитиран от ТАСС, на срещата в Кремъл с Путин и водещи германски бизнесмени.

Бюхеле допълни, че на Европа й е необходимо доставките на природен газ да не идват само по "Северен поток-2", но и да минават транзитно през Украйна. Той каза още, че сътрудничеството между руския и германския бизнес ще се подобри, ако се променят и политическите отношения между Русия и Германия. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

ognyanz

преди 5 години

Добре е това, че прагматизмът на германците създава стабилност в Европа. Санкциите формално ще продължат докато големият бял брат зад океана иска това, но докато върви и търговията никой няма интерес от конфликти.Така че най-вероятно Германия ще откаже да разполага американски ракети със среден обсег с ядрен заряд, насочени срещу Русия.

53

Какво прочетох

преди 5 години

Среща в КРЕМЪЛ,... стокообменът между двете страни е нараснал през 2017 година с 23 на сто до 50 милиарда долара, а през периода януари-август тази година този показател се е повишил с с още 24 процента...Германският бизнес очаква, че изграждането на "Северен поток-2" ще приключи в срок, защото този проект има изключително важно значение за Германия.

52

нико

преди 5 години

няма нищо по-добро за търговията от санкции в стил ЕС:2017 - ръст на търговията 23%2018 - ръст на търговията 24%

fallback