Снимка: БТА, архив
fallback

Руският президент Владимир Путин обсъди в националния Съвет за сигурност въпроси от стратегическата стабилност в контекста на намеренията на САЩ да се изтеглят от сключения през 1987 г. Договор за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег, съобщи говорителят на Путин Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Обсъдено е било и положението в Сирия и подготовката на срещата на лидерите на Русия, Турция, Франция и Германия в Истанбул в събота.

Oще по темата

Путин заяви още, че Русия ще разработи нови оръжия без аналог по света, предаде Асошиейтед прес.

"Русия не застрашава никого и строго се придържа към задълженията си в областта на международната сигурност и контрола на въоръженията", заяви Путин и добави, че руското въоръжение ще бъде модернизирано с цел защита от всякакви потенциални заплахи.

По-рано днес НАТО започна в Норвегия най-големите си военни маневри след края на Студената война, а преди няколко дни президентът Тръмп обяви изтеглянето на САЩ от сключения през 1987 г. Договор за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег, който според него се нарушава от Русия. Путин отрича това и обвинява САЩ, че те нарушават договора, отбелязва АП.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

Анонимен

преди 5 години

Жендърчетата си плюят, Русия си върви напред.

55

Анонимен

преди 5 години

Анимации на ново ниво, нищо повече. То какво ли може да произвеждат Русоробчетата. Кога си посредствен само можеш да дрънкаш.

54

Анонимен

преди 5 години

Ти наруши договора. Не не ти наруши договора. Тия и двамата са в един отбор. Целта е да се продават повече оръжия. И единия и другия ги има в излишък.

fallback