Снимка: БТА
fallback

Израелският министър на отбраната Авигдор Либерман нареди незабавно да се прекратят доставките на гориво за ивицата Газа заради размириците и нападенията над израелски войници при границата на палестинския анклав с Израел, предадоха Франс прес и ТАСС.

"Израел няма да търпи ситуации, когато от една страна в ивицата Газа влизат цистерни с гориво, а от друга има прояви на насилие над израелски граждани и войници", се казва в изявление на министерството на отбраната.

В него се съобщава също, че вчера сутринта в ивицата Газа са били допуснати четири цистерни с гориво, след което там са започнали "сериозни размирици, чиито участници са хвърляли взривни устройства и коктейли "Молотов" по израелски войници и са направили опит да пробият границата" с Израел.

Ивицата Газа е под израелска блокада повече от десет години и условията на живот на населението й непрекъснато се влошават. ООН бе посредник за влязло в сила тази седмица споразумение за доставки на гориво за производство на електроенергия в анклава. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 5 години

Палестинците са като нашите ***.Айде сега подкрепящите палестинци да подкрепят и *** и да кажат колко е добре да плащаме на ромите ток,вода а те да ни бият,ограбват и да вият до небето когато някой се опита да им каже,че не са прави.ПалестинциРоми-едно и също.

16

Веско

преди 5 години

До ПешоАко питяш дали съм живял там, да. И никой не пречи на палестинците да живеят и работят в Израел. 30% от населението са араби. Тези в Газа сами искаха автономия и е получиха. И сега чакат някой да ги нахрани докато се размножават с най-бързи темпове в света. Живеят в някакъв арабски рай просто! Имат самостоятелност, всичкото ток, вода и бензин идва от Израел, докато се почесват по макарите и се чудят дали фърлят някоя бомба или да *** балдъзата.

15

шматка

преди 5 години

До ПетърВярна или невярна представа е въпрос на мирогледАз виждам че милиони "палестинци"щурмуват ЕС и си идват с примитивния манталитет.Тук всички се опитваме да ги наритаме при комшиите щото са много хубави.А сега си задай въпроса какво им коства на евреите да живеят сред тях

fallback