Снимка: Facebook
fallback

Кметът на новозагорската село Брястово Станко Стоянов се е натъкнал на зловещата кървава гледка – двата трупа на 17-годишното момиче и 62-годишния й баща.

Той получил сигнал, че наскоро пенсиониралият се служител в енергийно дружество Йонко Петков от два дни не бил излизал от дома си.

Селският  управник намерил по обяд в четвъртък първо трупа на момичето, който бил завит с одеяла върху кревата й в бащиния дом накрая на Брястово, пише "Монитор".

Oще по темата

Час по-късно, след пристигането си, криминалистите открили и тялото на Йонко, увиснало на кука в гаража. В същото помещение намерили лопата и брадва, по чийто метални части имало кървави следи.

По първоначални данни смъртта на бащата и дъщерята е настъпила  на 3 октомври, все още не са готови резултатите от съдебно-медицинската експертиза.

От Сливенската окръжна прокуратура , където е образувано досъдебно производство потвърдиха, че в дрехите на Йонко Петков е намерена предсмъртна бележка с подробности около разигралата се трагедия.

В Брястово, където живеят едва 312 души са категорични, че иначе кроткият и добродушен Йонко не е издържал на проточилия се от три години тормоз от страна на щерката, която била под влияние на все по-силни наркотици.

Преди десетина дни Петков за пореден път споделил с кмета, че е "вдигнал ръце" от дъщеря си. Чудел се дали да не я заведе на психиатър в радневската болница. Оплакал се, че все по-често при отказ да й даде пари тя хвърля по него чинии и ножове, на няколко пъти го били виждали с изподрано лице.

Заради тормоза преди половин години майката на момичето, 60-годишната Венета Тончева си събрала багажа и заминала да живее в Стара Загора при двете си по-големи щерки Димитрина и Калина.

Останалият сам Йонко Петков всяка сутрин карал дъщеря си с кола до Нова Загора, където тя учела и дори ходел да я взема обратно след края на часовете.

Жители на Брястово разказват, че още на 26 септември от училището позвънили на Петков, за да разберат защо тя вече не ходи на училище. Човекът споделил пред приятели, че ден по-рано й дал последните си пари и тя се запиляла в неизвестна посока.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Анонимен

преди 5 години

До Анонимка 39Застрелял я е ... "Рожба отгледана от 2 кг месо ! Нито той, нито детето е виновно."Ти си луд. Също толва луд, колкото онея, дето подкрепят Брейвик ...

38

Анонимка

преди 5 години

А как да я изрита ? Само на 17 .. дете.. Рожба отгледана от 2 кг месо ! Нито той, нито детето е виновно. ДЕМОКРАЦИЯЯЯЯ викахме , скандирахме по площадите. Сега берем плодовете й .Как едно добро нещо не взехме от тази "демокрация"? Как само лошото попихме и подражаваме на *** от запада ? Плюем бай Тошовото време, ама мноого има да съжаляваме...Накъде отива бъдещето на децата ни ?! Ако някой отговори на този въпрос, ще гласувам за него!

37

Анонимен

преди 5 години

Ето ви сега стадиони,самолети ,пътища паметници и т.н.Една страна се позмава колко е читава по социалната и здравнара и система.За съжаление в Бългсрия това са нечувани понятия.Жалко.

fallback