Снимка: Reuters
fallback

Срещу Световната антидопингова агенция, базирана в Монреал, е извършена кибератака, за която е "много вероятно да е отговорно" руското военно разузнаване (ГРУ). Това каза днес канадското министерство на външните работи, цитирано от Франс прес.

Oще по темата
Агенцията и Канадският център за спортна етика са били атакувани през 2016 г. и правителството на Канада смята, че ГРУ е "много вероятно да е отговорно за тези действия", заяви министерството, цитирано от БТА.

Властите осъдиха "серията от злонамерени кибероперации, извършени от руската армия" срещу Канада и нейните съюзници.

Същевременно министерството на правосъдието на САЩ също обвини 7 служители на руското военно разузнаване в хакерски атаки срещу антидопингови агенции и други
организации, съобщи Асошиейтед прес.

Американският министър на отбраната Джим Матис обяви по-рано, че трябва да се потърси отговорност на Русия за опитите й за хакерски действия срещу Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО), предаде Ройтерс.

"По същество руснаците бяха хванати със своето оборудване, с хора, които го правеха, и трябва да понесат последиците, ще трябва да им се потърси отговорност. Как ще отговорим е политическо решение на засегнатите държави", заяви Матис след среща на министрите на отбраната от НАТО в Брюксел.

Според него обаче няма непременно да има реципрочен отговор от Запада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Анонимен

преди 5 години

До БобиЦитат от тебе самия: Реално вече са произведени първите 3 серийни двигателя един за сблъсък с птици и 2 за монтиране на МС-21 това ще стане 2 квартал 2019(Април-Юни 2019).Какво е монтирано досега я повтори? И с какво летят като ще бъдат монтирани средата догодина? Ти да не си закончил магаданския университет имени Иванушка Дурак?

49

Боби

преди 5 години

До АнонименБъркаш Ан-124 и Мил-Ми-26И двата са с Украински двигателиИскаха на Ми-26 да сложат немски двигатели но не могат да достигнат 20 000кс мощност колкото са необходими за да остане вертолета най-голям и най-товароносимЗа Ан-124 могат да се ползват и Американски двигатели(от А380) но няма да им продадат от САЩ.Така че Ми-26 чака ПС-12 който е вертолетен вариант на ПД-14

48

Анонимен

преди 5 години

До БобиСамо че полетни изпитания се правят с Ил-76Върти го сучи, това е. МС-21 лети само с американски двигатели.Когато Путин миналия месец беше в Сибир не му ли докладваха докъде са я докарали с най-големия граждански хеликоптер? Там пък бяха немски и понеже трябва да ги заменят с руски, пък те нещо не ставали та проекта се отлага с 2 години.Отлагане, отлагане, само това чувам.Успехи жънат единствено с отечествената моцарела и шампанско родное.

fallback