Снимка: кадър bTV
fallback

Младежът, опитал да обере магазин във Варна, е на свобода, защото законът е калпав, обяви адвокат Марин Марковски.

На 28 септември продавачка обезвреди нападател с пистолет. Опитът за въоръжен грабеж във Варна беше осуетен от жената зад щанда и от двама клиенти, а екшънът беше заснет от охранителните камери.

Крадецът е бил задържан за 24 часа и след това освободен. Според прокуратурата оръжието на крадеца не е било огнестрелно, а газово.

18-годишният младеж от Лясковец е с чисто съдебно минало. Именно затова той е бил пуснат на свобода.

Той самият обясни пред bTV, че посегнал да вземе портфейла си, а върху него бил пистолета и случайно го извадил.

"Исках 2 лв. за храна. Аз пистолета не го насочих и даже не го вадих, а продавачката се развика: "Обир, обир", разказа Никола Николов.

"Пистолетът ми беше отгоре, аз исках да си взема портфейла, който е отдолу. Затова случайно го извадих", заобяснява младежът.

Според собственика на магазина Димитър Петров прокуратурата и полицията не работят заедно и няма връзка между тях.

Според адвокат Марковски обаче младежът е трябвало да прекара поне 72 часа в ареста.

"Хората трябва да знаят, че никога не трябва да се правят на герои, защото насоченото срещу тях оръжие може да ги убие. Комбинацията от дизайнерски наркотици с алкохол водят до ужас в главата и правят човека бойна машина", акцентира той.

"От друга страна, не може да бъде смачкан един млад човек. Ако той бъде ударен тежко, ако отиде в затвора, той ще стане лош. Присъдата е, за да превъзпита, а не за да отмъсти за злото", настоя Марковски пред Нова тв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

хаха

преди 5 години

Момчето не е добре, със душевно болен човек шега не бива. Който се подиграва със такива хора след време му се връща. Държавата наистина пак не си върши работата. Този младеж трябва да се лекува в специално заведение, защото със годините ще стане по зле...

41

Анонимен

преди 5 години

И като издадете доживотна присъда на "закоравелия рецидивист" като този от снимката, ще изкорените престъпността в Бг.Много удобно медиите насочват вниманието към всичко дребно и незначително, докато големите точат и точат милиони.

40

Анонимен

преди 5 години

Въоръжен грабеж, въоръжен грабеж, въоръжен грабеж, а пистолета- ГАЗОВ!От 2 дена медиите въртят тая новина.Я, напишете кой дава заеми на Гинка за ЧЕЗ? Парите от евросубсидии минават през няколко офшорки и хоп отиват в 1 човек, който случайно дава заеми на Гинка.Складът със стоки с изтекъл срок на годност си стои пълен от месеци...Обаче цяла Бг се занимава с някой с ГАЗОВ пистолет, че и на всичкото отгоре е някакъв шемет, дето продавачката едва не го ступа.

fallback