Убитата Тара. Снимка: Instagram
fallback

Убийството на блогърката и манекенка Тара Фарес вчера провокира възмущение в Ирак, предаде Франс прес.

Голям брой интернет потребители осъдиха престъплението в социалните мрежи. Младата жена бе убита вчера с три изстрела на пистолет в централен квартал на столицата Багдад.

Иракското министерство на вътрешните работи съобщи, че е започнало разследване по случая с цел да установи самоличността на извършителя или извършителите на престъплението.

Според ползвателите на социалните мрежи 22-годишната Фарес е била убита заради нетрадиционния си за Ирак начин на живот.

"Единственото й престъпление е, че избра да си живее живота, но на лошо място", написа потребител на Туитър.

Фарес се обличаше с модерни дрехи, имаше маникюр, татуировки. Тя качваше свои снимки, на които бе с различен цвят коса, за своите 2,7 милиона последователи в Инстаграм.

"Тези, които оправдават убийците на Тара, която бе убита просто защото реши да живее като повечето момичета по света, са съучастници на престъпниците", написа в интернет живеещият в Йордания иракски сатирик Ахмад ал Башир, цитиран от Франс прес. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Анонимен

преди 5 години

"Иракското министерство на вътрешните работи съобщи, че е започнало разследване по случая с цел да установи самоличността на извършителя или извършителите на престъплението. Според ползвателите на социалните мрежи 22-годишната Фарес е била убита заради нетрадиционния си за Ирак начин на живот."Техните служби, тепърва търсят извършител и мотиви, но ние вече знаем, какви са мотивите. АЛО ! ЛОГИКА ! Потърсете думата в wikipedia, че май нещо ви куца.

51

Анонимен

преди 5 години

До Някой "Модерен начин на живот"- така му казват на курвалъка вече"Да! Когато анорексичките от БТВ и Нова ти кажат, "модерна, успяла и независима жена", се разбира точно това.Да си такава жена е морално укоримо,но не е причина да бъде убита.

50

Асен

преди 5 години

Мрежите закипели от коментари на хора коити не живеят в Ирак. Може би хората там искат да оттстояват живот по свой начин и принципи. Е доста е грубо да убиваш, ама кой е доказал че заради това е била убита жената.

fallback