Снимка: Дойче веле
fallback

Майките в Уганда са изправени пред трудно решение – да кърмят или не. Това е така, защото, колкото и странно да звучи, бащите искат да получат от ценното майчино мляко.

Дори от здравното министерство в страната съобщават, че все повече мъже се "борят" с децата си, за да получат от кърмата на майката.

Някои смятат, че майчиното мляко може да има благоприятно въздействие върху тяхното здраве.

Специалистите, обаче, са категорични – кърмата е за бебетата, не за възрастните!

"Искам да се обърна към мъжете – моля ви, позволете на децата ви да пият млякото, което би трябвало да приемат", призовава пред "Дойче веле" Сара Опенди, министърът на здравеопазването на Уганда.

Често до институцията пристига информация, че някои мъже пият толкова много от кърмата на майката, че не остава абсолютно нищо за техните деца.

Само 66% от жените в страната избират да кърмят бебетата си. Останалите 34 % категорично отказват, защото се страхуват, че гърдите им ще увиснат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 5 години

Представете си за каква простотия иде реч. (И цялата тая *** иска да дойде в Европа и да я направи същата). В ЮАР пък имаше вярване, че ако убиеш бебе и пиеш от кръвта му, ще се излекуваш от СПИН. Съвсем сериозно.

26

Име

преди 5 години

майчиното мляко в европа е социална придобивка за тези, същите.

25

до 27

преди 5 години

европеидната раса, за разлика от масата другите раси и етноси, с които явно ти се бъркаш, е единствената която има ензими за разграждане на лактоза през целият си живот - на другите раси, тези ензими са активни само в бебешка възраст и след това млякото е отрова за тях. Та, за белият човек, млякото от всяко животно е полезно през целият му живот!! Причината - мутирали сме заради тежките зими в Европа! Яжте поне по пакетче хубаво масло на ден - това е лек за белият човек!!!

fallback