Снимка: pixabay

В ежедневието натоварваме тялото си с всевъзможни токсини – чрез храната, напитките, въздуха, лекарствата. Като капак на всичко идва стресът, който допълнително блокира механизмите за естествена детоксикация на тялото, пречейки му да се освободи от излишните токсини.

За да помогнете на тялото си да изведе токсините от различни органи и системи, наблегнете на определени храни, имащи свойството да ускоряват и улесняват този процес.

Зелени зеленчуци с кисел вкус

Всички зеленчуци са полезни по различен начин в зависимост от веществата, с които са наситени. Зелените зеленчуци с леко кисел вкус (броколи, брюкселско зеле, целина, артишок, авокадо, бамя, зелен фасул, резене) са изключително полезни в детоксикацията на черния дроб. Повечето хора неусетно прекаляват с приема на сол с храната, а тези зеленчуци имат свойството да извеждат излишните количества от тялото.

Пийте вода с лимон

Водата с лимон алкализира средата в организма, извежда токсините, дава големи количества витамин С и антиоксиданти и като допълнителен бонус зарежда организма с калий, който балансира кръвното налягане и течностите в тялото. Това е един прекрасен старт на деня.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase