fallback

Общ преглед

Правото на мир и 70-годишнината от приемането на Всеобщата декларация за правата на човека на ООН бяха отбелязани с инициативи пред Паметника на незнайния войн в София.

Акцент на честванията по света бе прекратяването на огъня и спирането на военните действия по света за 24 часа.

Международният ден на мира - 21 септември, е обявен от ООН през 1981 г. и повторно приет през 2001 г. с резолюция на световната организация. У нас той се отбелязва от над 10 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

невероятно,но факт!

преди 5 години

Трябва да си сложим ръката на сърцето и да признаем,че СССР r/.и респ.Варшавският договор / с всичките си кусури беше важен фактор за поддържане на баланса на силите в в света и поддържане на мирното съвместно съществуване!?Разпадна се и вижте какво става сега!?разбира се че разпадането стана по обективни причини и даже руснаците не съжаляват,но факта си е факт-това разпадане докара много негативни последици!?

8

Адам

преди 5 години

Последните 100 години сащ са избили най много хора директно и индиректно не случайно имат 830 бази по света за разлика от русия която има само 2

7

Цецо

преди 5 години

Докато има хора, които правят милиарди от оръжейни доставки, войните няма да спрат... а да се спре военен конфликт само за един ден си е чисто лицемерие!

fallback