fallback

Българският ансамбъл по художествена гимнастика се е представи много добре на Световното първенство в София, но индивидуалните състезателки не са показали истинските си възможности. Това е равносметката на легендата на българската художествена гимнастика Нешка Робева, направена в студиото на "България сутрин".

Българският ансамбъл спечели златния медал на финала на пет обръча на 36-то Световното първенство по художествена гимнастика в зала "Арена Армеец". Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова изиграха страхотно композицията си и получиха оценка от 23.300 точки. Всички конкурентки на българките - Русия, Италия и Украйна, допуснаха груби грешки.

Oще по темата


Това е трети медал за България от шампионата в София след бронза на ансамбъла в многобоя и среброто в отборната надпревара при жените.

По думите на Робева спечелената квота за олимпийските игри в Токио след две години е голям успех.

"Много е тежко да се играе пред родна публика. Колкото помагат у дома стените, толкова и натоварват", сподели тя пред Bulgaria ON AIR.

Треньорката допълни, че е била убедена в доброто представяне на ансамбъла ни, защото е видяла как момичетата работят и беше категорична, че "труд на вятъра не отива".

"Имайте предвид, че конкуренцията беше изключителна. Вече не е само между Русия и България, а това са 6-8 държави, които са почти равностойни", коментира легендарната треньорка.

Робева беше категорична също, че при толкова изравнени възможности само едно трепване може да развали оценката и да коства медал.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Гoшу

преди 5 години

До ИнаАбсолютно на 100% съм съгласен с мнението ти. Най-сложната и същевременно на-интересната и красива композиция бешe на италианките. Порязаха ги жестоко, златния медал беше техен, даже Нешка го каза, с половин уста...

9

Фенка

преди 5 години

Нешка е велика ! Истински титан на спорта !!!

8

Ина

преди 5 години

Аз не мисля , че бг гимнастички се представиха добре, следя отблизо този спорт. Златният медал за обръчи на ансамблите, ни беше малко подарен като реверанс за домакините, за съжаление, това е обичайно да се подкрепят домакините. Медалът трябваше да го получат италианките, Индивидуалните ни гимнастички очаквано бяха далеч от медалите, още на държавното - нямаше изпълнителка без грешка, премного ги хвалят, а трябва и критика, че ще си помислят за "златни" заемайки и последните места

fallback