Общ преглед
Българският ансамбъл спечели златния медал на финала на пет обръча на 36-о световното първенство по художествена гимнастика в София.

Пред погледа на президента на България Румен Радев българските гимнастички Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова изиграха страхотно композицията си и получиха оценка от 23.300 точки.

Всички конкурентки на българките - Русия, Италия и Украйна, допуснаха груби грешки.

На второ място се класира Япония с 22.800, а на трето е Италия с 22.550 точки. Русия остана на четвърто място с 20.325 точки.

Това е трети медал за България от шампионата в София след бронза на ансамбъла в многобоя и среброто в отборната надпревара при жените.

В днешния последен ден от световното първенство зала "Арена Армеец" е пълна до краен предел.

Вторият финал на три топки и две въжета започва след броени минути.

Четете още спортни новини в gol.bg
 

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 7 месеца

Престанете са хулите един прекрасен спорт, в който всички гимнастички остават сърцата си.Престанете да се радвате, когато българските момичета направят грешка и друг отбор спечели или когато българските момичета спечелят и другите останат на второ трето и т.н. място.Толкова е грозно.Всичките се трудят страшно много.Стоят в залите от сутрин до вечер.Играят прекрасно.Ако не можете да се наслаждавате - просто не гледайте. Толкова е грозно, когато българската публика освирква нечии химн.Простотия.

34

Ивона

преди 7 месеца

Най-тъпият спорт е това , кой изобщо го гледа ? Нека печелят, но не го правете национален празник.

33

Стар Левскар

преди 7 месеца

Просто са невероятни ! Браво на школата на Нешка !!!!