Снимка: БТА

Българският ансамбъл остана на шесто място на финала на три топки и две въжета на световното първенство по художествена гимнастика в София.

Още по темата


Възпитаничките на Весела Димитрова в състав Симона Дянкова, Елена Бинева, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова и Стефани Кирякова допуснаха грешки в изпълнението си и бяха оценени с 20.750 точки.

Титлата спечели Италия с 22.550 точки, а на второ и трето място са съответно Русия с 22.200 точки и Украйна с 21.400 точки.

Българският ансамбъл спечели два медала на шампионата на планетата - злато на финала на пет обръча и бронз в многобоя.

Така равносметката на България е общо три отличия, след като Катрин Тасева, Невяна Владинова и Боряна Калейн завоюваха сребро в отборната надпревара при жените.

Премиерът Бойко Борисов поздрави във фейсбук българския ансамбъл за световната титла на пет обръча.

"Поздравявам нашите момичета и цялата Федерация по художествена гимнастика за огромния успех", написа премиерът в социалната мрежа.

Коментари Напиши коментар

13

Спорт

преди 8 месеца

Я, гледай, следващият олимпийски цикъл ще има 6 топки и три объча и два чифта бухалки;) Нешка сама се оттегли и бе поканена, като Специален Гост, след като даде всичко от себе си по Татово време, когато за спорт се Даваха, а не се Искаха Пари. Илияна възроди гимнастиката ни дори Винер й го призна, ...вътрешните междуособици да си останат за нас иначе не е в наш интерес!

12

Анонимен

преди 8 месеца

E как толкова гимнастички да се заситят с 3 топки само... пък и кажете им, че са на футболисти топкитe и да видите как ще грабнат не златен, ами платинен медал направо!

11

ВИНАГИИСТИНАТА

преди 8 месеца

НЕШКА НЯМА ГРЕШКА , ТЯ НАПРАВИ ОТ ИЛИЯНА И ПЕТРОВА ЗВЕЗДИ , А СЕГА Я ЗАПРАТИХА СРЕД ПУБЛИКАТА . СРАМ И ПОЗОР .