Снимка: Ройтерс

За запалените фенове на Apple представянията на новите продукти на компанията са почти религиозно преживяване. Което е добре, тъй като производителят на iPhone трябва да продължи да тества възможностите си с предлагането на по-високи цени, пише в свой анализ Wall Street Journal.

Трите нови модела iPhone се очаква да бъдат обявени на специалното събитие на компанията тази сряда. Анализаторите вярват, че ще видим обновена версия на скъпия iPhone X, който се появи на пазара миналата година, какво и версии с по-големи екрани на същия телефон. Друго устройство с по-евтин LED екран също е сред планираните, твърдят експертите. Новите смартфони на Apple обикновено биват пускани в продажба в края на септември, точно преди финала на фискалната година на компанията.

На един пазар на смартфони, който до голяма степен вече е зрял, най-високо оценената компания в света успява да печели все повече от вече верните си потребители. Продажбите на звеното за iPhone за деветмесечния период, завършил през юни тази година, останаха почти без промяна спрямо същия период година по-рано - малко под 170 млн. устройства. Но пък приходите от iPhone нараснаха с 15 на сто в рамките на периода – до 129,5 млрд. долара. Това може да се отдаде на по-високите цени на iPhone като цяло, както и на iPhone X, чиято стартова цена е близо 1000 долара.

Но дори за Apple и нейните големи фенове изкуството на допълнителните продажби изглежда си има своите ограничения. Apple не разкрива какви са продажбите на отделните ѝ модели, но анализатори вярват, че iPhone X е донесъл около 30% от приходите на звеното за последния деветмесечен период, сочат данни на Visible Alpha. Това е под дела, който най-новите модели на компанията обикновено печелят в определен цикъл. Iphone 7 от предходната година е донесъл около 70% от приходите от продажби на звеното за същия период.

В последния си отчет конкурентът Samsung посочва, че по-високите цени на смартфоните "предизвикват пазарна съпротива".

Продължението на анализа четете в Investor.bg

 

Коментари Напиши коментар

43

Анонимен

преди 7 месеца

И след толкова години пак не осъзнавате, че не айфоните са скъпи, а заплатите ви са малки тук. Целият спор не опира до това, дали е Епъл, Самсунг или Нокия с фенерче за 30 лева, а до това, че нещо, на което в развитите държави се гледа като на модерен аксесоар, тук се превъзнася или оплюва, защото заплатите са толкова мизерни, че малко хора могат да си го позволят, а тези, които си го купуват често си дават последните пари. А това отдавна не би трябвало да е така. ЗАПЛАТИТЕ, НЕ ЦЕНИТЕ!!!

42

Додо

преди 7 месеца

Най-добре е човек да изхвърли умния си телефон, без значение марката, цената и външния вид. Тези устройства се превърнаха в оборудване за шпионаж, индоктринация и хегемон на юдеите-илюминати.

41

Нокия с копчета

преди 7 месеца

Добре де, за какво толкова ползвате тези смартфони. Остави гъзарията че си с Епъл, или някой флагман на друга марка. Говоря за обикновените. Аз освен чатене, интернет камера и фейсбук, друго различно от обикновен телефон не виждам. Сериозно питам? Понеже никога не съм имал такъв телефон и още не изпитвам такава нужда. Явно нещо съм сбъркан? :( , а съм млад човек, пък ме гледат като абориген, като извадя Нокията с фенерче. П.П. вземам заплата много над средната... Всеки месец мога да съм с нов!