Общ преглед

На днешния 12 септември рожден ден празнува българската състезателка по художествена гимнастика Ренета Камберова. Родена през 1990 година в Пазарджик, тя е част от ансамбъла на България, който спечели бронзов медал от Олимпийските игри в Рио.

В своята кариера с националния ни ансамбъл Рени има десетки медали от големи състезания, сред които освен олимпийския медал Рио, личат още световната титла в многобоя от първенството в Измир през 2014 година, световна титла на 2 ленти и 3 обръча от първенството в Монпелие през 2011, европейска титла от Баку 2014 и други.

Ето най-любопитното за едно от златните ни момичета от Рио:

Започва да се занимава с художествена гимнастика от 7-годишна.

Признава, че като малка е мечтаела да тренира освен художествена гимнастика и фигурно пързаляне. Липсата на условия за трениране на пързалянето обаче предопределят избора й.

Първите си стъпки в художествената гимнастика прави в клуб “Диляна” с личен треньор Величка Петкова. След това се състезава за СКХГ “ Илияна” София.

Висока е 170 сантиметра.

Участва в 4 световни първенства, от които има общо 8 медала.

Тя е най-младият почетен гражданин на своя роден град Пазарджик.

Златното ни момиче споделя, че няма профил в социалната мрежа Facebook. Има обаче профил в Instagram, където е доста активна.

Коментари Напиши коментар

15

ТО

преди 10 месеца

Красавица!

14

Един

преди 10 месеца

Може да е Брена Лепа, но Ренета е по-лепа!

13

Анонимен

преди 10 месеца

ЧРД Ренета. За си жива и здрава.
Друг път не позволявай да те гримират така вулгарно. Ти имаш естествена красота и нямаш нужда от такъв тежък грим.