Миню Стайков пред спецсъда. Снимка: Булфото, архив
fallback

Имуществото на алкохолния бос Миню Стайков ще стане обект на пълна проверка, заяви пред "Труд" шефът на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев.

Само преди седмица комисията бе сезирана и образува ревизия и за издирвания от Интерпол хотелиер Ветко Арабаджиев и членовете на семейството му.

Oще по темата
Инспекторите на комисията вече са уведомени за обвинените лица, които спецпрокуратурата разследва за участие в организирана престъпна група за данъчни измами и пране на пари. Ще бъдат проверявани не само Стайкови – баща и син, но и всички останали, както и техните близки.

В сряда ще се решава дали бургаският клон на КПКОНПИ ще провежда ревизията, тъй като много от обвинените са с адресни регистрации в Бургаска област.

"Ще бъдат сформирани специализирани екипи, както по случая с Арабаджиеви. Ще бъдат установявани както парични преводи, така и всякакви други имуществени отношения", обясни Георгиев. Той посочи, че по закон срокът за проверката е 1 г., но прокуратурата може да поиска веднага налагане на запор на имуществото като обезпечителна мярка.

"Ние можем да пристъпим към запор единствено, ако установим несъответствие между доходи и разходи", обясни още Георгиев.

В събота спецсъдът остави за постоянно в ареста Миню Стайков, шуреят му Белун Хазърбасанов и Иван Димитров – син на кмета на Карнобат Георги Димитров. Синът на Миню Стайков – Стайко и още четирима души все още се издирват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

анонимен

преди 5 години

ИДВАТ НОВИ ИЗБОРИ. БОЙКО Е СЕЛСКИ ХИТРЕЦ. ВИЖТЕ КАКВО СЪТВОРИХ. МАСОВИ ПРОВЕРКИ И МНОГО ШУМ ЗА НИЩО. ДА АМА НАРОДА НЕ СЕ ВПЕЧАТЛЯВА ОТ ТОВА ЗАЩОТО НА НИКОЙ НЕ Е КОНФИКСКУВАНО ИМУЩЕСТВО ОТ ПРЕСТЪПНАТА ДЕЙНОСТ И НЕ Е ВЛЯЗЛО В ХАЗНАТА/ТОГАВА ПЪК ДРУГИ ДА ГО КРАДНАТ/ ТОВА Е ИЗЛИШНА ПОКАЗНОСТ КОЯТО ЩЕ СЕ ЗАМЕТЕ ПОД МАСАТА СЛЕД МЕСЕЦИ И ЩЕ Я ЗАБРАВИМ. РЕАЛНИ ДЕЛА, ЗАТВОР АМА НЕ ЧАСТЕН АПАРТАМЕНТ В ЗАТВОРА АМИ В КИЛИЯТА С ОЩЕ 10 ВЪТРЕ. ТОГАВА ЩЕ ВЯРВАМЕ НА ПУШИЛКАТА ВИ.АМИ ОНЯ С БИЛЕТЧЕТАТА КОГА????

21

Анонимен

преди 5 години

Само отклоняване на вниманието. И на двамата работниците са осигорявани на минималната работна заплата от години, но това никой не го интересува.

20

Бахуро

преди 5 години

До да 10:То хубаво, че Иванчева търка наровете, ама защо само тя? Реално е единствения корумпиран и некадърен кмет в България? Даже едва ли е в топ 10...

fallback