Снимка: архив, БулФото
fallback

Британското дружество Hystead Limited, собственост на Hyprop Investments и PDI Investment Holdings, което през октомври 2017 г. придоби търговския център The Mall в сделка за 155 млн. евро, е купило през юни площта, отредена за хипермаркет, става ясно от отчета му за полугодието до 30 юни. Цената на сделката не се съобщава.

Преди време площта се заемаше от Carrefour, но след това беше поета от банката кредитор Уникредит Булбанк на търг за принудителна продан заради неразплатени заеми на гръцкия собственик на веригата.

Помещението стоеше празно след затварянето на магазина от веригата Carrefour и обявяването в несъстоятелност на българското дружество, което държеше правата за страната.

Hysted ще вложи 23 млн. евро в преустройството и интегрирането на помещението в The Mall, става ясно от отчета. То ще включва супермаркет с площ от 2450 кв. м и други магазини с площ от 9550 кв. м.

Очаква се те да заработят през октомври тази година. За цялостното завършване на преустройството ще са необходими приблизително шест месеца, а очакваната първоначална доходност е 9%, съобщава се в отчета.

Южноафриканският фонд Hyprop притежава чрез Hystead 60% от активите в Югоизточна Европа. Останалите 40% са на партньора му за региона PDI Investment.

Продължението четете на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Георги

преди 5 години

До ля ля ..Огромен Беше Карфура ,..и с голям външен двор .

7

Анонимен

преди 5 години

Става въпрос за The Mall на Цариградско шосе в София, не за Карфур в Пловдив

6

ля ля

преди 5 години

не мога ад проумея как магазин без да има строеж ще погълне 23 милиона!!!

fallback