Галерията Уфици. Снимка: Reuters
fallback

Италианският град Флоренция, който е магнит за туристите, ще налага глоби на посетителите, които похапват в определени часове по тротоарите, по улиците и на праговете на кооперациите, предаде Асошиейтед прес.

За нарушителите ще има глоби до 500 евро, пише БТА. Забраната важи за часовите пояси от обед до 15 ч. и от 18 ч. до 22 ч.

Тя влиза в сила тази седмица и ще се прилага за някои улици в ренесансовия град, в това число и близо до музея Уфици.

Забраната ще е в сила до 6 януари 2019 г., когато официално приключва туристическият сезон в Италия.

Туристите често пъти се хранят по улиците на Флоренция, за де не плащат по заведенията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

83

Ана от София Запад

преди 5 години

Измамите не следва да са допустими нито там, нито в която и да е цивилизована дестинация, културна или рекреационна. Има менюта с цени, тарифите са обявени, дават документ, има хиляди отзиви от туристи. Но не мога да пропусна аналогия с кредото "ден година храни" в българския туризъм.

82

Анонимен

преди 5 години

Надписването на сметки в ресторантите и състезанието по лъжене на туристи в хотели и магазини, и то ли е част от културния туризъм и ренесаносовия дух на града?

81

Ана от София Запад

преди 5 години

Флоренция е център на културен туризъм, посетен от над 10 милиона туристи през 2017 г. За сравнение-на Слънчака са летували 2 млн. Те (във Флоренция) ще отидат веднъж в живота си, за да се потопят в ренесансова Италия, история, изкуство, ЮНЕСКО, романтика... такива работи. Но сред едни тълпи, обядващи в пликче на централния площад и пикаещи зад катедралата, романтиката некак рязко отстъпва на по-битови усещания, и обядващи, и наблюдаващи остават недооталожени. Все едно на Слънчака да не се отровиш от алкохол, нале. забраната важи само за централните улици, така че безнаказано ще си изям кюфтет

fallback