fallback

Общ преглед

Стотици бременни венецуелки напускат своята родина и отиват да раждат в съседна Бразилия. Те емигрират  месеци преди това, заради доста по-добрите грижи, които получават в съседната страна, отколкото в съсипаната от икономическа криза своя родина.

Oще по темата

Всеки ден няколко венецуелски бебета се раждат в бразилските градове, намиращи се в близост до границата.

"Бебето ми нямаше да е живо, ако бях останала. При нас няма храна, няма медицинска грижа, често няма дори и доктори", заявява пред Reuters Мария Тереса Лопес, докато държи в ръцете си новородената си дъщеря Фабиола. Бебето се ражда след секцио в болница в Боа Вища, столица на граничния бразилски щат Рорайма.

Младата майка споделя и своя дълъг път до Бразилия. Тя е изминала 800 километра от своя дом, част от които на автостоп, за да стигне до болницата. Това се е случило 5 месеца преди раждането.

Местните власти признават, че големият приток на венецуелци натоварва сериозно социалните услуги в северния край на Бразилия, а освен това води и до увеличаване на престъпността и проституцията.

А статистиката е категорична – само в най-голямата болница за раждания в град Боя Вища за миналата година са се родили 566 бебета с майки, дошли от Венецуела.

А само от началото на 2018 година бройката на новородените тук е 571. А през 2015 година нито едно венецуелско дете не е проплакало тук по подобна причина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

комунизъм=бедност

преди 5 години

Изводът е ***, където има комунизъм се живее бедно и безперспективно.

34

анонимо

преди 5 години

До VictimizedТ...унгер, вземи научи икономиката... Или отивай при Волен в лудницата.

33

123

преди 5 години

Защото сме социалисти !

fallback