Снимка: Архив, Reuters
fallback

Четирима украински войници бяха убити и седмина - ранени, при интензивни боеве между правителствените сили и сепаратистите в отцепилата се Луганска област в източната част на страната. Това съобщи днес украинското министерство на отбраната, цитирано от Асошиейтед прес и "Интерфакс-Украйна".

Според говорителя на министерството Дмитро Хуцуляк днес към 6.00 ч. местно време бунтовниците, под прикритието на артилерийски и минометен огън, се опитали да доближат предните позиции на украинска механизирана бригада в района на населеното място Кримское и да превземат един наблюдателен пункт. След петчасово сражение противникът бил отблъснат, но украинската страна дала четирима убити и седмина ранени.

"Загубите на противника се уточняват", допълни Хуцуляк, цитиран от "Интерфакс-Украйна".

Бунтовниците от самообявилата се "Луганска народна република" обвиниха правителствените сили, че те са нападнали първи.

Това е едно от най-големите сражения в Източна Украйна през последните месеци, отбелязва АП.

От началото на конфликта през април 2014 г. досега са загинали над 10 хиляди човека. Споразумението за примирие от 2015 г. намали интензивността на военните действия, но сблъсъците продължават спорадично.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

СатаНАТО

преди 5 години

Слава на Украйна!Днес празнуват Деня на независимостта с голям военен парад в Киев. И стига сте писали глупости, никой не закача рускоезичните там. Даже повечето си говорят на руски.

58

Отвратен от Киев

преди 5 години

Прие се Закон участниците в Майдана да не бъдат съдени! В същото време лицата на убийците, нищо че бяха в маски са снимани, видео, трупове и калибър на оръжия - всичко се знае.Ще попитате къде са семействата на убитите, които протестираха с/у убийците в Киев, Одеса, Мериапул - в затвора - водело се разследване - 3-4 г?3 г. в затвора, а убийците са на свобода. Доказа се, че Саакашвили е организирал, раздаване на оръжие - снайпери, бронежилетки, нацистки батальони, геноцида над Ю. Осетия.

57

Отвратен от Украйна

преди 5 години

Международен трибунал срещу Турчинов, Яценук, Тимошенко, Парубий.Нацистки паравоенни батальони - Азов, Айдар, Десен сектор, Днепър - финансирани от САЩ.3 г. се влачи делото за изгорените в Одеса, убийците са пуснати на свобода без право да излизат от Украйна. Прокуратурата заличава доказателства. Рускоезични в Украйна биват отвличани, измъчвани и т.н. Терористични групи се обучават за атентати в Русия, и Източна Украйна.Главният им прокурор е без юрид образование.Зверства и чудовищност!

fallback