Кадър: YouTube
fallback

Иран, който организира днес военен парад в Техеран, представи първия си боен самолет. Това става ясно от кадри, разпространени от държавната телевизия, предаде Франс прес.

Телевизията показа президента Хасан Рохани, седнал в кабината на изтребителя Коусар, в деня, когато Иран отбелязва националния ден на отбранителната промишленост.

Според иранската агенция Тасним това е първият самолет, изцяло разработен и произведен в Иран. Той спада към четвъртото поколение реактивни бойни самолети, разполага с компютърна система за балистични изчисления и многоцелеви радар, отбелязва ТАСС.

Летателният апарат е тестван успешно, предвижда се и демонстрационен полет, посочва АФП, цитирана от БТА.

Министърът на отбраната - бригаден генерал Амир Хатами, заяви в събота, че Иран се стреми да подобри балистичните възможности на бойната си техника, за да отвърне на "заплахите" от страна на Израел и САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

usa = на джудже

преди 5 години

Всичко което е в ущърб на фашистката ко_чина сащ го приветстваме до пълното унищожаване на КРАВАРИСТАН. Само така светът ще стане по добър. Изборът е или сащ на прах и мир ,или другото както е сега.

39

AF

преди 5 години

Вярно е.Познавам невероятно интелигентни и умни момчета от Иран, мозъци един от тях е преподавател в Харвард.Другият е сайбер защита към ФР.Но за щастие на всички са евреи чиито родители са успяли да се измъкнат след като чаламите дойдоха 79.Така че истина е.Даже умните им са евреи.Имат късмет че пикаят върху океан от нефт.След 10на година ще имат превилегията да си го желират.Света открива нови алтернативи.Х.ебарки гну.ни

38

До 38

преди 5 години

На Менделеев не е отсъдена Нобелова награда, въпреки че цял свят ползва таблицата му. Това говори колко по заслуги се дават тези награди. Нито пък Корольов получава награда за това, че е създал ракетата изстреляла първия човек в космоса.

fallback