снимка: Ройтерс
fallback

В редица анкети Дания последователно се класира сред най-щастливите страни в света и като едно от най-благоприятните за бизнеса места. Въпреки това обаче реалността е съвсем различна според водещата на американския канал Fox Business Триш Рейгън. Тя описва страната като тоталитарна социалистическа държава, в която "никой не иска да работи", а гражданите са лишени от "всичките си възможности".

Първоначално Рейгън говори за катастрофалната ситуация във Венецуела и предупреждава за опасностите от социализма, за който много демократи твърдели, че искат да въведат в Съединените щати. Но тогава тя изведнъж прескача от Венецуела към Европа с думите: "И както Шекспир каза: има нещо гнило в Дания" и започва тирада срещу малката европейска страна. По думите ѝ Дания многократно се цитира като положителен пример за "социализма".

Рейгън цитира редица "факти" срещу Дания: данъкът върху доходите възлизал на 56%. Това означава, че в страната, където никой не искал да работи, "всички в Дания работят за правителството". Освен това Дания била "силно задлъжняла", докато в повечето общини мнозинството от населението не работи.

Според водещата датчаните не искат да работят поради друго ужасяващо социалистическо зло: безплатното образование. "Те всъщност им плащат 990 долара месечно, за да ходят на училище", казва тя, като има предвид колежи и университети, и продължа: "Знаете ли какво се случва по-нататък? Никой не иска да завърши училище". А ако някой някога напусне училището, то всички просто искали да отворят кафенета. Поне така ѝ е разказал някой, който е бил в Дания, пояснява Рейгън.

Въз основа на тази "фактическа основа" водещата заключава: "Никой няма стимул да прави каквото и да е, защото не е възнаграден за това. Дания, подобно на Венецуела, лишава хората от техния потенциал. Натам ли искаме да се насочим?".

Ракцията на датчаните вижте в продължението в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 5 години

...ужасяващ е социалния ред и устройство на държава като Дания, САМО за Капиталистите и другите такива капитални тоталитаристи, защото хората си живеят добре, цялата Дания е нормално обитавана и за всеки има работа, има синдикати, има безплатно здравеопазване и грижа за хората...това последното е стряскащо за собствениците на частни държави като САЩ, БЪЛГАРИЯ и други "проспериращи" капитализма...ЗАЩОТО ХОРАТА НЕ СА МАШИНИ ЗА БИЗНЕС А ИМАТ ЖИВОТ, В КОЙТО "ЖИВОТА" ПРЕОБЛАДАВА НАД РАБОТНИЯ ЖИВОТ...

27

Ко? Не!

преди 5 години

Дания малка ли?! Оле майчице. То само Гренландия да и сметнем и май САЩ са териториално джудже пред Дания.

26

УМЕН

преди 5 години

Абя тая Дания е като *** бе - колкото повече загнива толкова по-сладка става.

fallback