Снимка: Pixabay
fallback

Пазарът на имоти става все по-динамичен, а хората с доста инвестиции все по-често влагат парите си в покупката на жилище. Има, обаче, и такива, които доста си изпатиха.

За съжаление зачестяват случаите на хора, купили си недвижим имот на зелено, които все още не могат да влязат в собствеността си, защото строежът на сградата все още не е завършил. Как да се предпазим от имотните измами и какви са правата ни - коментар в предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR на Добромир Ганев, председател на Нациаоналното сдружение по недвижимите имоти.
Oще по темата


Какви рискове крие покупката на недвижим имот на зелено?

"Това е един добър метод, стига клиентът да е наясно с рисковете. Най-често цените на подобни имоти са по-ниски от тези, при които сградата все още не е завършена. Колкото по-висок е рискът при придобивката, толкова по-ниска е цената.", коментира Добромир Ганев.

Съветът към потребителите е да бъдат изключително внимателни и предпазливи и да търсят консултацията на специалисти като юристи и брокери, например, за да се уверят, че ако нещо се случи, то те ще бъдат компенсирани.

"Подводните камъни са много. Случаите на недовършени проекти днес са много малко. Сега ситуацията на пазара е много по-различна и той е много по-стабилен. Въпреки това не бива потребителите да се заиграват със сигурността си.", сподели в предаването Добромир Ганев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

взимал на зелено

преди 5 години

Разбира се, че има риск, но печалбата си е стабилна, ако се намери нещо наистина перспективно. По - голям риск, по - голяма печалба /или загуба/, нормално е.

9

Гoшу

преди 5 години

Който има пари да си купува вече готов имот. Може да е по-скъпо, но е по-сигурно. Аз така направих и не съжалявам и секунда. За какво да чакам?

8

Loyko

преди 5 години

Prodazbata na zeleno triabva da se zabrani sas zakon.Investitora /stroitelnata firma/ neka si vzeme bankov kredit i da postroi kachestveno i kupuvache shte se nameriat.No nai lesno e da vzemesh parite na horata i sled tova da poluchat nisko kachestvo,ako izobshto poluchat.Ako ima prodazbi na zeleno ,plashtanijata da minavat prez banka i tia da kontrolira investiraneto ...

fallback