Снимка: pixabay.com
fallback

Стационарната камера около 7-ми километър край Шумен е засякла през юли водачи на леки автомобили "Фолксваген Пасат" и "БМВ", които са преминали покрай нея със 138 км/ час, при ограничение на скоростта от 60 км/час.

За превишение на скоростта извън населено място им е наложена санкция в размер на 850 лева, съобщиха от МВР при отчитане на резултатите от проведената миналата седмица в Шуменско спецоперация по линия на TISPOL.

По време на акцията са установени 1458 нарушения на скоростта. Най-много водачи - 1258, са засечени да шофират с превишена скорост на територията на РУ - Шумен.

От началото на юли, до специализираната полицейска операция, от полицията в Шумен са издадени малко над 1700 електронни фиша за нарушаване на скоростните режими.

Голяма част от наложените глоби - 894, са за превишение на скоростта между 11 и 20 км/ час над максимално разрешената, за което санкцията е 50 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

House M.D.

преди 5 години

Колега #14, свалянето на скоростта с повече от 20 наведнъж е незаконно. Така пише у правилнико!

15

Анонимен

преди 5 години

За да има ограничение 60 има някакво включване в главен път (кръстовище, бензиностанция ...) При 138 км.ч. една грешка, като отнемане на предимство, ще завърши с поне един загинал.

14

До House

преди 5 години

Всъщност от 90 на 60 не е незаконно, но от 90 на 50 е незаконно, а това често се среща.

fallback