Снимка: BulNews

"Пирогов" организира кръводарителска акция в помощ на падналата лекарка от 7 етаж в София.

Инцидентът стана преди десет дни в столичния квартал "Люлин". Веднага след него близките на младата жена отправиха призив за кръводаряване, на която откликнаха десетки.

Д-р Ирена Иванова претърпя операция, но още тогава лекарите в "Пирогов" съобщиха, че й предстоят още интервенции.

Тогава те обявиха, че се борят за живота на своята колежка и според тях има надежда за подобряване на състоянието й, въпреки тежката злополука.

Още по темата

Сега от болницата отправиха нов апел за кръводаряване: "Необходимостта от кръв и кръвни биопродукти, както за нея, така и за други пациенти на болницата е ежедневна, а недостигът е осезаем".

Инициативата е на служители от унивестската спешна болница. Осъществява се с подкрепата на директора на болница "Пирогов" и директора на НЦТХ.

Всеки, който желае, може да се присъедини към пироговските медици и да дари кръв на 06 август 2018 г., понеделник, от 17 до 19 часа в зала "проф. Емил Таков" (рапортна зала на травматологичния комплекс), 2-ри етаж в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов".

Кръводарителите трябва да са клинично здрави, да не са приели лекарства в деня на кръводаряване, да не са дарявали кръв през последните 3 месеца и задължително да носят в себе си документ за самоличност.

Все още няма официално обяснение за инцидента с 35-годишната жена.

При първата акция за кръводаряване нейни близки и познати потърсиха помощ с емоционални постове в социалната мрежа.

"Това е Ирена, един млад и прекрасен лекар с огромно сърце. Последният път, когато я видях,беше държала ръката на пациент цяла нощ, за да не го е страх, че ще умре сам. Не умря, може би защото тя беше там, не знам...Сега тя претърпя тежък инцидент и се нуждае от кръв. От много кръв.... ", написа неин познат в социалната мрежа.

"Аз и останалите ѝ колеги и приятели ще сме много благодарни на всеки, който би могъл да дари кръв за нея, защото не искаме да я загубим", се допълва в поста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase